woman with statistics

Digitala checklistor – för att smartare uppföljning är en smart affär

Samla och följ upp dina digitala checklistor i en app som sparar din kedja både tid och pengar.

Med realtidsdatan och rapporterna i MarketCheck får du överblick över hela butiks- eller restaurangkedjan och kan samtidigt följa upp minsta konceptdetalj på butiksnivå. Det har aldrig varit enklare att upptäcka förbättringspotential i tid och hitta framgångsfaktorerna bakom ökad lönsamhet. Allt utan att du behöver lämna kontoret.

Fixa fasadvepan i Täby och bencha regioner med en app

MarketChecks webbapp är utvecklad för att effektivisera vardagen för dig som jobbar inom retail- eller restaurangbranschen. Den användarvänliga appen kommer du åt enkelt i webbläsaren på din dator, telefon eller surfplatta. Du har full kontroll på alla dina användare och butiker och har guidande manualer och support till din hjälp.

Skapa checklistor efter dina behov

I MarketCheck är det du som bestämmer och utformar checklistorna din kedja ska jobba med. Till din hjälp finns färdiga mallar som du själv anpassar efter dina behov, och guidande manualer.

Utifrån mallarna bestämmer du frågor, svarsalternativ, bifogar bilder eller dokument till utvalda checkpunkter eller kräver uppladdning av bild. Du kan även ställa in automatiska påminnelser för när en checklista ska göras eller om den inte blivit gjord.

Alla checkrundor samlas sedan i sökbara PDF-bilagor.

Här är några av de mest använda checklistorna i MarketCheck:

 • Konceptuppföljning
 • Daglig/veckovis storecheck – är vi redo för kunden?
 • Kampanj- och exponeringsuppföljning
 • Säkerhetschecklistor
 • Exit-undersökningar – vad tycker kunderna? 
Mät, ranka & utvärdera

Med MarketCheck-appen kan du enkelt se all statistik du behöver för att utvärdera kedjan och hitta framgångsfaktorerna bakom ökad lönsamhet. Om du vill kan du skapa egna dashboards och följa ditt land, region eller butiker, och ladda ner datan i en Excel-filer för ytterligare analys.

Du kan bland kolla på:

 • KPI:erpå dina merchandise-variabler, som kampanjer, exponeringar, säljtryck, ordning & reda.
 • Vilka regioner och butiker som presterar bra/dåligt.
 • Trenddiagram där du benchar kedjan över tid.
 • Rankinglistor över kedjan.
 • Vilka butiker som gör vad och när.
 • Vanligaste åtgärdspunkterna och förbättringspotential.
Statistik Skärmavbild
Statistik Skärmavbild
Sök smidigt i bildarkivet

Låt dina medarbetare ladda upp bilder som en del av checklistan. Bilderna samlas i ett sökbart bildarkiv där du enkelt kan följa upp varje butik och och jämföra dem med varandra.

Inte nöjd? Kommentera bilden så får butiken en avisering om vad som behöver förbättras. Ett tidseffektivt sätt att jobba med kampanjuppföljning.

Du kan även lägga in bilderna i ett Best practise-bibliotek och inspirera andra butiker i kedjan.

Skärmavbild 2020 06 03 Kl. 13.47.36
Skärmavbild 2020 06 03 Kl. 13.47.36
Få detaljkoll med smarta att-göra-listor

När en checklist är gjord samlas alla negativa checkpunkter i en att-göra lista och den ansvarige för listan får en avisering.

Du kan även kommentera och följa upp en checkpunkt tills den är gjord och därmed undvika att något faller mellan stolarna.

Skärmavbild 2020 06 03 Kl. 14.45.28
Skärmavbild 2020 06 03 Kl. 14.45.28
Manualer & snabb support

Med manualerna i appen guidas du genom varje steg i processen. Behöver du ytterligare support hjälper vi dig mer än gärna. Eftersom våra kunders nöjdhet är viktigt för oss välkomnar vi även förbättringsförslag av appen.


Hör av dig till peter.ramberg@marketcheck.se.